Stages

Afstudeerstage innovatief toezicht IT-risico’s en data-analyse bij De Nederlandsche Bank

Beschrijving

Afstudeerstage innovatief toezicht IT-risico’s en data-analyse

Snel opeenvolgende technologische ontwikkelingen leiden tot toenemende digitalisatie en automatisering in de financiële sector. Innovatie biedt zowel kansen als risico’s. Eén van de kerntaken van De Nederlandse Bank (DNB) is het houden van toezicht op de financiële sector. DNB heeft de afgelopen jaren veel nadruk gelegd op het thema datakwaliteit en gaat dit nadrukkelijker toetsen. Hierbij wil DNB gebruik maken van moderne onderzoekstechnieken.

Heb jij affiniteit met IT en het analyseren van bedrijfsprocessen of dataverwerking? Wil je ervaren wat het werk van een toezichthouder bij DNB inhoudt? Tijdens deze...

Lees meer  »

Afstudeerstage cash flow analyse als stress test instrument bij De Nederlandsche Bank

Beschrijving

Afstudeerstage cash flow analyse als stress test instrument

Sinds 2015 wordt door EIOPA (de Europese toezichthouder op verzekeraars en pensioenfondsen) één keer in de twee jaar een stress test uitgevoerd op de Europese pensioenfondsensector (rapport 2017). Door te kijken naar de impact van een stress scenario ten opzichte van een basis scenario wordt bijvoorbeeld de weerbaarheid van de Europese pensioensector beoordeeld. EIOPA heeft daarvoor een instrument ontwikkeld dat gebaseerd is op het doorrekenen van het effect op de balans van de pensioenfondsen.

Om één tussen alle deelnemende landen vergelijkbare balans te krijgen, spelen op nationaal niveau echter allerlei...

Lees meer  »

Summer Internship 2019: Software Developer bij TOPdesk

Beschrijving

Summer Internship 2019: Software Developer

Je kunt al programmeren, doet dit graag in je vrije tijd en wordt blij van mooie technische oplossingen. Herken jij jezelf hierin? Kies dan voor het Summer Internship van de afdeling Development en ontdek hoe leuk werken kan zijn!

Waar kom je terecht?

Onze afdeling Development is veelzijdig en internationaal georiënteerd: vanuit Delft, Tilburg, Kaiserslautern en Boedapest werken zeventig collega’s samen volgens de Scrum-methode. Developers, testers en functional designers werken in multi-disciplinaire teams om onze software nog beter te maken.

Wat ga je doen als Software Developer?

<

p>Jouw start...

Lees meer  »

Meewerkstage risicomanagement bij De Nederlandsche Bank

Beschrijving

Meewerkstage risicomanagement bij de centrale bank:
in het hart van de financiële markten

De balans van De Nederlandsche Bank (DNB) bevat meer risico’s dan ooit tevoren. DNB beheert EUR 50 miljard euro aan eigen beleggingen, vervult een sleutelrol in de uitvoering van de opkoopprogramma’s ter waarde van EUR 60-80 miljard per maand en bewaakt mede de financiële stabiliteit van het Eurosysteem. Als stagiair bij de afdeling Risicomanagement (13 fte) ben je betrokken bij de beheersing van het financiële risicoprofiel van de balans van DNB en het Eurosysteem. De complexe risico’s op landen (zoals Griekenland), banken, instrumenten, vanuit de monetaire crisismaatregelen en de...

Lees meer  »

Graduation Project bij Atos

Beschrijving

Are you interested in an innovative work environment with themes like Smart Industry, Industrial Internet of Things, and Industry 4.0? Take this chance to challenge yourself at Atos Professional Services.

We support our customers in their digital transformation. Smart Industry also called “Industry 4.0” is the next level for manufacturing and product development. There are many areas to explore within I4.0. Think about themes like Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Execution Systems (MES), Manufacturing Operations Management Solutions (MOMS), (Industrial) Internet of Things (IoT), Augmented Reality (AR) and other (upcoming) new technologies and business services for...

Lees meer  »

Meewerkstage financiële risico’s pensioenfondsen bij De Nederlandsche Bank

Beschrijving

Meewerkstage financiële risico’s pensioenfondsen

Het Expertisecentrum financiële risico’s pensioenfondsen (FRP) binnen DNB is op zoek naar een enthousiaste kwantitatieve (econometrie/actuariaat) stagiair. FRP maakt deel uit van de divisie Toezicht pensioenfondsen. Een meewerkstage bij FRP biedt jou de unieke mogelijkheid om mee te draaien in het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars: een dynamische wereld die jou volop kansen biedt!

De meewerkstage

Gedurende enkele maanden verricht je werkzaamheden binnen een afgebakend gebied. Je wordt hierbij begeleid door directe collega's uit het team. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

<

ul>

 • Het uitvoeren...

  Lees meer  »

 • Meewerkstage toezicht nationale instellingen bij De Nederlandsche Bank

  Beschrijving

  Meewerkstage toezicht nationale instellingen

  Zit je in de laatste fase van je studie en heb je affiniteit met de financiële sector? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! De divisie Toezicht Nationale Instellingen (NATIN) is op zoek naar een enthousiaste stagiaire. Een meewerkstage bij NATIN biedt jou de unieke mogelijkheid om mee te draaien in het toezicht op banken, betaalinstellingen, beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen: een dynamische wereld die jou volop kansen biedt! De meewerkstage Gedurende enkele maanden verricht je werkzaamheden binnen de divisie NATIN. De werkzaamheden beslaan een breed scala aan instellingen. Je wordt hierbij begeleid door...

  Lees meer  »

  Afstudeerstage bij Pluriform Software bij Pluriform Software

  Contact

  Eva van der Leegte

  werk@pluriform.nl

  Toon Stage

  Beschrijving

  Jij zorgt voor
  Afstuderen bij Pluriform Software betekent dat je concepten en onderwerpen uit de theorie direct kunt valideren en implementeren binnen het ontwikkelplatform (Pluriform Studio) van Pluriform. Tijdens het afstudeertraject kun je al ervaring opdoen met het ontwikkelen van generieke software componenten die door duizenden gebruikers dagelijks worden ingezet.

  Geen dag hetzelfde
  Pluriform Software biedt een breed scala aan mogelijke afstudeerthema’s, bijvoorbeeld op het gebied van web technologie, mobile development of database technologieën. Onderstaand een overzicht van mogelijke afstudeer thema's:

  <

  ul>

 • Modulecompositie: onderzoek...

  Lees meer  »

 • Meewerkstage dataspecialist financiële sector bij De Nederlandsche Bank

  Beschrijving

  Meewerkstage dataspecialist financiële sector

  Zit je in de laatste fase van je studie en heb je affiniteit met data? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Een meewerkstage bij de divisie Statistiek (STAT) biedt jou de unieke mogelijkheid om te werken met een rijke dataverzameling over bijvoorbeeld FDI, effecten, betalingsbalans, derivaten en financiële sectoren. Statistiek volop in beweging, dit geeft je de kans om samen met IT-specialisten en data-architecten te werken aan de bouw van een nieuw dataplatform.

  De meewerkstage

  Gedurende enkele maanden verricht je werkzaamheden binnen de afdeling Betalingsbalans en Effectenstatistiek (BBES). De werkzaamheden beslaan...

  Lees meer  »

  Meewerkstage datatransitie toezicht pensioenfondsen bij De Nederlandsche Bank

  Beschrijving

  Meewerkstage datatransitie toezicht pensioenfondsen

  Ben jij een expert met cijfers en data? Het Expertisecentrum financiële risico’s pensioenfondsen (FRP) binnen DNB is op zoek naar een kwantitatieve (data science) stagiair. FRP maakt deel uit van de divisie Toezicht Pensioenfondsen. Je werkt nauw samen met kwantitatieve specialisten van de afdeling; een dynamische wereld die jou volop kansen biedt!

  De stage

  Je krijgt de unieke mogelijkheid om de afdeling FRP klaar te maken voor een aanstaande datatransitie. Je wordt hierbij begeleid door directe collega's uit het team.

  Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  <

  ul>

 • Het bedenken en produceren van...

  Lees meer  »

 • Internship Software Engineering bij NetMatch

  Beschrijving

  De opdrachten
  NetMatch heeft momenteel verschillende uitdagende stageopdrachten beschikbaar op het gebied van software engineering. Kijk op www.netmatch.nl voor de meest actuele vacatures en een uitgebreide omschrijving van alle opdrachten.

  Momenteel heeft NetMatch stageopdrachten beschikbaar met bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

  <

  ul>

 • Wat verandert HTTP/2 voor web ontwikkeling?
 • XML-Doc: Build pipeline automatisering van API documentatie portals
 • OAuth (Open Authorization) server waarmee Active Directory geïntegreerd wordt met onze web projecten
 • Experimental builds om nieuwe website...

  Lees meer  »

 • Internship Data Science bij NetMatch

  Beschrijving

  De opdracht Data science en big data worden meer en meer ingezet in diverse sectoren, waaronder ook in de reisindustrie. In deze opdracht ga jij onderzoek doen naar de prijsverlagingen die één van onze klanten doorvoert. Deze reisorganisatie verlaagt de prijzen van zijn vakantieaanbod als de vraag achterblijft, maar het bedrag van de prijsverlaging wordt momenteel bepaald door het gevoel van de beslissingsnemer. Het is jouw taak om een model te ontwikkelen dat de beslissingsnemer stuurt voor wat betreft de hoogte van de prijsverlaging, op basis van de beschikbare gegevens in het data warehouse en eventueel andere externe gegevens. Als resultaat van deze onderzoeksopdracht...

  Lees meer  »