Nationaal Wiskunde Symposium, thema "Voorspel"

Op 3 maart 2016 vindt het Nationaal Wiskunde Symposium plaats in Utrecht (Uithof), met als onderwerp "Voorspel". Tegenwoordig is wiskunde in voorspellingen onmisbaar. Het wordt onder andere gebruikt in klimaatmodellen, bij risico-analyses en financiƫle instellingen.

Op dit symposium zal professor Ronald Meester, hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening (VU), ingaan op de kanstheoretische aspecten van DNA matches in een forensisch onderzoek. Hoe hoog is bijvoorbeeld de succesrate als je het DNA van een familielid van de dader in je database hebt staan?

Ook zal een marketingadviesbureau een praktijkcase behandelen waarbij het Next Best Offer wordt afgeleid uit modellen. Hoe bied je iedere klant een passende actie aan door middel van voorspellingen?

Tijdens deze dag kun je ook nog genieten van een gratis lunch en borrel! Benieuwd naar de rest van de sprekers? Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op nws.a-eskwadraat.nl.

Start
donderdag 3 maart 2016 om 10:00
Einde
donderdag 3 maart 2016 om 21:00
Locatie
Koningsbergergebouw, Utrecht
Kosten
Gratis!
Google Calendar

Inschrijflijsten

Neem contact op met GEWIS Eet Ijsjes Lekker En Regelmatig of het bestuur (cib@gewis.nl) als je vragen of opmerkingen hebt of als je na het verstrijken van de afmeldtermijn niet aanwezig kunt zijn. Veel plezier!

Deze inschrijflijst is open van woensdag 2 maart 2016 om 23:00 tot woensdag 2 maart 2016 om 23:00.