Internet of Things at Witteveen+Bos

BAM BCS

Contact

ing. J. (Johan) Kornet

06 22 52 87 11

View Website

Description

Intelligente zoekmachines, smartphones/tablets, virtual reality, slimme netwerken en serious gaming technologies zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. De komende jaren gaan robots en zelfrijdende voertuigen in toenemende mate integreren in onze maatschappij en directe leefomgeving. Een van de grote ontwikkelingen hierin is het Internet of Things, waarbij wordt verwacht dat in 2020 tussen de 20 miljard en 50 miljard apparaten met het internet zijn verbonden. Met ‘apparaat’ kan worden gedacht aan een slimme energiemeter, slimme wearable, temperatuur sensor, slimme thuisapparaat zoals een thermostaat, zelfrijdende auto, enzovoort.

Op gebied van infrastructuur en mobiliteit gaat het Internet of Things ook een belangrijke rol vervullen, zoals voor beweegbare bruggen, intelligente wegen, slim vervoer, sluizen, energie neutrale tunnels, verkeerscentrales. Hierbij kan het Internet of Things een grote meerwaarde bieden voor predictive analytics (voorspellend preventief onderhoud/analyse), maar ook voor een efficiënt en veilig data-communicatienetwerk .

Wat wij vragen
Voor ons en onze opdrachtgevers (Rijkswaterstaat, Prorail, gemeenten, havenbedrijven, Schiphol, Provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven, aannemers etc.) hebben wij groot belang bij een onderzoek naar de potentiele mogelijkheden van de toepassing van Internet of Things voor het marktsegment Infrastructuur en Mobiliteit. Vragen die wij hierbij hebben zijn zowel technisch, organisatorisch en bedrijfskundig gericht, bijvoorbeeld op welke wijze kan het Internet of Things het beste worden toegepast, wat zijn hierin de risico’s voor cybersecurity, welke verdienmodellen zijn hierin mogelijk, wat is een geschikt systeemarchitectuur model enz.

De invulling van de opdracht is in samenspraak met ons verder vorm te geven en wij staan geheel open voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden hierin.

Opleidingsniveau: wo-elektrotechniek, informatietechnologie, data scientist, technische bedrijfskunde of gelijkwaardig.

Wat wij bieden
Vanuit een van onze kantoren kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, gemeenten, Provincies, aannemers, system integrators, etc. Via deze interne en externe contacten kun je nadere informatie onttrekken via interviews of brainstormsessies.
Aanvang: in overleg;
Duur: 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

Wie wij zijn
Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?
Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ing. J. (Johan) Kornet, groepsleider Industriële automatisering en Duurzame energie, telefoon 06 22 52 87 11 of de heer ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Sensoren, systemen en veiligheid, telefoon: 06 53 35 62 34.

S.v. GEWIS uses cookies on this website, these are required for the website to function. Additionally, we may collection information about how you use our website in order to improve your experience. If you do not want your behaviour to be tracked please opt out below.