Internet of Things bij Witteveen+Bos

IAM MCS ES DSAI

Contact

ing. Johan Kornet

06 22 52 87 11

Website bezoeken

Beschrijving

Intelligente zoekmachines, smartphones/tablets, virtual reality, slimme netwerken en serious gaming technologies zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. De komende jaren gaan robots en zelfrijdende voertuigen in toenemende mate integreren in onze maatschappij en directe leefomgeving. Een van de grote ontwikkelingen hierin is het Internet of Things, waarbij wordt verwacht dat in 2020 tussen de 20 miljard en 50 miljard apparaten met het internet zijn verbonden. Met ‘apparaat’ kan worden gedacht aan een slimme energiemeter, slimme wearable, temperatuur sensor, slimme thuisapparaat zoals een thermostaat, zelfrijdende auto, enzovoort.
Op gebied van infrastructuur en mobiliteit gaat het Internet of Things ook een belangrijke rol vervullen, zoals voor beweegbare bruggen, intelligente wegen, slim vervoer, sluizen, energie neutrale tunnels, verkeerscentrales. Hierbij kan het Internet of Things een grote meerwaarde bieden voor predictive analytics (voorspellend preventief onderhoud/analyse), maar ook voor een efficiënt en veilig data-communicatienetwerk .

Wat wij vragen

Voor ons en onze opdrachtgevers (Rijkswaterstaat, Prorail, gemeenten, havenbedrijven, Schiphol, Provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven, aannemers etc.) hebben wij groot belang bij een onderzoek naar de potentiele mogelijkheden van de toepassing van Internet of Things voor het marktsegment Infrastructuur en Mobiliteit. Vragen die wij hierbij hebben zijn zowel technisch, organisatorisch en bedrijfskundig gericht, bijvoorbeeld op welke wijze kan het Internet of Things het beste worden toegepast, wat zijn hierin de risico’s voor cybersecurity, welke verdienmodellen zijn hierin mogelijk, wat is een geschikt systeemarchitectuur model enz.

De invulling van de opdracht is in samenspraak met ons verder vorm te geven en wij staan geheel open voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden hierin.

Wat wij bieden

Vanuit een van onze kantoren kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, gemeenten, Provincies, aannemers, system integrators, etc. Via deze interne en externe contacten kun je nadere informatie onttrekken via interviews of brainstormsessies.

S.v. GEWIS maakt gebruik van cookies op deze website, deze zijn nodig om de website te laten functioneren. Daarnaast kunnen wij informatie verzamelen over hoe je onze website gebruikt om je ervaring te verbeteren. Als je niet wilt dat je gedrag wordt bijgehouden, kan je je hieronder afmelden.

Privacybeleid