Summer Internship: Software Developer bij TOPdesk

Beschrijving

In je vrije tijd houd jij het liefst bezig met mooie, technische oplossingen. Je kunt al programmeren en je zet dit het liefst in om het leven elke keer een stukje gemakkelijker en leuker te maken. Herken jij jezelf hierin? Ontdek dan hoe leuk het werken kan zijn bij het TOPdesk summer internship voor Development!

Wat ga je doen als summer intern Development?

Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een functionaliteit binnen een module of add-on van TOPdesk. Samen met een scrumteam werk je aan een specifiek project. Het resultaat van jouw project biedt vervolgens handvatten voor de toekomstige productplannen om vervolgens gebruikt te worden door álle eindgebruikers van TOPdesk!

Voor je met het project begint, start je met een TOPdesk development bootcamp. Daarna start je met het echte programmeerwerk en leg je in twee maanden een een geweldige basis voor de toekomst. Je past je opgedane kennis toe en discussieert met teamgenoten en begeleiders over technieken en oplossingen. Aan de hand van codereviews met ervaren software developers van TOPdesk leer je hoe je de kwaliteit van je code bewaakt.

Benieuwd naar ervaringen? Lees het blog van Shane over hoe hij zijn zomer heeft ingekleurd!

Waar kom je terecht?

Nou, dat is nog het beste van alles! Helemaal niet zo ver. Je mag gewoon vanuit jouw eigen huiskamer aan de slag, net als alle andere TOPdesk-collega’s. Normaal gesproken werken we vanuit het prachtige hoofdkantoor in Delft of het gloednieuwe kantoor in Tilburg, maar door COVID-19 zijn we aan huis gebonden, dus ook jouw sollicitatiegesprek vindt online plaats. Op je eerste officiele werkdag kom je natuurlijk wel even naar kantoor zodat jij ook de nodige spullen kunt ophalen én toch even kunt zien hoe het er daar uitziet. Afhankelijk van de maatregelen kunnen we elkaar vaker fysiek ontmoeten, maar daar kunnen we nu helaas nog geen uitspraken over doen.

Je werkt samen met programmeurs, testers en functional designers in multidisciplinaire teams over de hele wereld. De TOPdesk development afdeling telt namelijk honderd internationale collega’s. Gelukkig werken we allemaal op dezelfde manier, wat betekent dat ook in bijvoorbeeld Kaiserslautern en Boedapest gescrumd wordt om onze software nog beter te maken.

Ben jij onze Summer Intern?

 • Je bent beschikbaar vanaf 5 juli tot en met 27 augustus.
 • Je hebt ervaring met programmeren (bij voorkeur in Java of JavaScript).
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je hebt HBO/WO denkniveau.

Hier doe je het voor

 • Een bruto salaris van € 11,78 per uur.
 • Een open en informele bedrijfscultuur.
 • Veel trainingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Een betaalde zomerbaan.
 • Samenwerken met hoogopgeleide mensen.

Solliciteren?

Jouw motivatiebrief en cv ontvangen we graag via het sollicitatieformulier op onze website. Je hoeft van ons niet een super uitgebreide formele motivatiebrief te schrijven. Wat we wél fijn vinden:

 • Uitleggen wat jou triggerde om te reageren op deze vacature: iets in de baan of het type bedrijf? Wat gaf de doorslag? We vinden dit belangrijk (en raden hoe jij daarover denkt is lastig).
 • Even noteren hoe je bij onze website terecht bent gekomen.
 • Graag doorgeven of jij in Delft of Tilburg het Summer Internship wil volgen.