CQM

Contact

Peter Hulsen

Vonderweg 16
5616 RM Eindhoven
The Netherlands

+31 (0)40 750 16 98

Visit website

hulsen@cqm.nl

Beschrijving

CQM B.V. (Consultants in Quantitative Methods)

CQM B.V. (Consultants in Quantitative Methods) is een adviesbureau gespecialiseerd in het toepassen van wiskunde. We helpen organisaties complexe processen inzichtelijk te maken om op deze manier de beste beslissingen voor hun organisatie en bedrijfsresultaat te kunnen nemen. Samen met de opdrachtgever creëren wij de structuur om factbased beslissingen te nemen en processen te analyseren. Data science is al meer dan 35 jaar ons vak. We hebben ruim 35 consultants in dienst met minimaal een academische opleiding in wiskunde, econometrie en/of informatica en meer dan 3500 data science projecten uitgevoerd voor zo’n 350 bedrijven als Inspectation, AgroEnergy, Philips, ASML, NS, ProRail, Albert Heijn, Cosun en Fujifilm.

Kwantitatieve methoden en een persoonlijke benadering

CQM is een strategische partner die opdrachtgevers helpt om de organisatie, processen, medewerkers, producten en diensten structureel op een hoger niveau te brengen. Onze aanpak mag gerust uniek worden genoemd. In de eerste plaats benaderen wij vraagstukken factbased, kwantitatief en modelmatig, zodat beslissingen vanuit een gedegen fundament kunnen worden genomen. Ons kennis- en ervaringsniveau ligt hierbij, in alle bescheidenheid, zeer hoog.

Uitsluitend de beste oplossing

Maar misschien nog belangrijker is dat wij niet louter rekenaars of een denktank zijn. We zijn namelijk enorm gedreven om onze klanten uitsluitend de beste oplossingen te bieden, en dat kan alleen als wij ons volledig in de specifieke situatie (domein) verdiepen. CQM staat dan ook bekend om zijn hoge inlevingsvermogen in de opdrachtgever en de absolute drive om als één team vraagstukken op te lossen. Sámen specificeren we de problematiek, brengen de variabelen, onzekerheden en invloedsfactoren in kaart en pakken het vraagstuk kwantitatief en modelmatig aan. Dit zorgt tegelijkertijd voor een groot draagvlak om verbeteringen door te voeren. Daarnaast hebben we up-to-date kennis in eigen huis en delen we onze kennis graag met onze klanten.

Ervaringsdeskundigen

Deze aanpak heeft zich al 35 jaar bewezen bij uiteenlopende klanten met uiteenlopende vragen. Klanten die bovendien steeds terugkomen. Dat sterkt ons in onze overtuiging dat data science en een persoonlijke benadering écht werken. Daardoor pakken we elke nieuwe uitdaging met beide handen en heel veel enthousiasme aan.

Enthousiasme en plezier

CQM is een van de meest bijzondere bedrijven die je ooit in je carriëre zult tegenkomen. Ja, er werken hier veel knappe koppen: wiskundigen, econometristen en andere rekenaars. Maar tegelijk heerst er bij CQM een ongelofelijke teamgeest en een enorm enthousiasme om samen met onze klanten hun bedrijfsproblemen aan te pakken. Eigenlijk kunnen we ook zeggen: we hebben samen gewoon heel veel plezier in wat we doen. Die sfeer voel je overal in ons bedrijf en die cultuur van enthousiasme en waardering zul je ook in CQM als werkgever terugzien.