(Junior) Software Tester at Anago

Description

(Junior) Software tester

Wil jij bijdragen om onze software en applicaties elke dag een stukje beter te maken? Heb jij een kritische blik en een goede portie analytisch denkvermogen? En wil je werken in een leuk team binnen een Brabants gezellige organisatie? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij?

Anago groep bestaat uit moederonderneming Anago en dochterondereming Cogix.
Anago creëert planningsoplossingen voor grote, complexe organisaties zoals Heineken, Ministerie van SZW en AirFrance-KLM. Dit doen we op ons innovatieve ontwikkelplatform: Anago Assemble. Onze consultants sporen hiervoor eerst het exacte planningsprobleem op. Vervolgens bepalen ze in overleg met de klant de beste oplossing: een project op maat of een oplossing op basis van één van onze flexibele producten. In beide gevallen modelleren we iedere situatie snel en passend op het proces in de desbetreffende organisatie.
Cogix maakt begroten in het onderwijs gemakkelijk met een complete cloud-oplossing voor de Planning & Control cyclus. Dit is een standaardproduct dat inmiddels bij ruim 300 klanten draait. Iedere 4-8 weken komt er een nieuwe versie uit met o.a. nieuwe functionaliteiten.
Onze developers ontwikkelen de bouwstenen van ons Low-Code platform (Anago Assemble), zoals connecties met klantsystemen, web services, rekenengines, databases en user interfaces. Zij zorgen iedere twee weken voor een nieuwe versie van het platform en werken volgens de scrum methode. We testen elkaars werk, we dagen elkaar uit en zorgen ervoor dat iedereen continu leert en groeit.

Wat ga jij doen?

Je houd je zowel bezig met de het testen van de basissoftware die in alle klantapplicaties gebruikt wordt (Anago Assemble) als ook het testen van productapplicaties. We maken gebruik van handmatige tests, maar vinden het belangrijk om ook zoveel mogelijk automatisch te testen. Door deze variatie ontwikkel je jezelf continu en kun je hele waardevolle bijdragen leveren.

 • Je bereid automatische tests uit met onze eigen ontwikkelde testtool. Je krijgt een opleiding in deze tool om je de functies eigen te maken en creëert robuuste tests om ervoor te zorgen dat de software optimaal blijft presteren. Je adviseert ook over nieuwe functionaliteiten in de testtool zelf.
 • Je hebt voor iedere testronde afstemming over de te testen onderwerpen en testplannen. Samen met het development team bepaal je de aanpak. Zowel je creatieve manier van denken als je analytisch denkvermogen, het leggen van verbanden en je nauwkeurigheid zijn hierbij van belang. Bij het ontdekken van een issue beschrijf je zo goed mogelijk het probleem in ons ticketsysteem, zodat de developer weet wat er fout gaat en aan de slag kan om een oplossing te vinden.
 • Je gaat aan de slag om stukjes van de klantapplicaties na te bouwen in de generieke testapplicatie. Hiervoor krijg je een opleiding in Anago Assemble. De generieke testapplicatie is een belangrijke basis voor het automatisch testen. Bovendien kun je met de opgedane kennis over Anago Assemble ook tests op deze softwaretool uitvoeren.
 • Je test ons standaardproduct Cogix bij elke update op functionaliteit, kwetsbaarheden, mogelijke fouten, performance en gebruikersgemak. Na elke nieuwe versie van het product test jij deze. Hiervoor krijg je een overdracht van de nieuwe functionaliteiten van onze consultants modelling en voer je testplannen uit waarbij jouw kritische blik hierbij heel belangrijk is. Daarnaast blijf je uiteraard in de gaten houden waar automatisch testen mogelijk is.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding met een kwantitatief karakter in de richting van IT
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaarJe werkt nauwkeurig, hebt oog voor detail en gaat gestructureerd te werk.
 • Je hebt een goed analytisch denkvermogen om de werking en inzet van de applicatie bij de klant goed te kunnen doorgronden
 • Je bent vindingrijk en creatief om fouten in de applicatie te detecteren
 • Je bent pro-actief en wilt graag nieuwe dingen leren
 • Je bent in staat op kritisch te zijn en kunt je bevindingen goed overbrengen aan de developers of consultants modelling
 • Communicatief ben je sterk, je kunt je zowel schriftelijk als mondeling in Nederlands en Engels goed uitdrukken.

Wat bieden we?

Je komt terecht in een snelgroeiende organisatie in een branche die volop in beweging is. We zijn een platte organisatie waar jouw ideeën en initiatieven snel opgepakt kunnen worden. Onze enthousiaste en gedreven collega’s verwelkomen je graag in ons development team. Wij zijn een team van 6 developers en werken nauw samen met de consultants die de applicaties modelleren. We werken zowel samen met consultants van Anago als consultants van Cogix.
We hebben een informele werksfeer en vinden naast resultaat, plezier van groot belang. We organiseren onder andere kennissessies, (online) borrels en activiteiten en we gaan eens per jaar met z’n allen een weekend weg. Op kantoor staat er een compleet verzorgde lunch voor je klaar. Maar we werken hybride, dus op je thuiswerkdagen zul je je eigen bammetjes moeten smeren. We stellen een goede thuiswerkplek ter beschikking. Juist in deze tijd vinden we een goede werk-privé balans erg belangrijk.

Interesse?

Dan hopen we met jou de volgende stappen te zetten:

 1. Je bent enthousiast en solliciteert via onderstaande knop. Mocht je nog vragen hebben, kun je ook contact opnemen met Wendy Baltussen (per e-mail of telefoon: 088-99 00 803).
 2. Wij zijn net zo enthousiast over jou en willen je graag uitnodigen voor een eerste gesprek.
 3. We zijn beide van elkaar gecharmeerd en plannen een tweede gesprek.
 4. Na het arbeidsvoorwaardengesprek gaan we samen een contract aan!

S.v. GEWIS uses cookies on this website, these are required for the website to function. Additionally, we may collection information about how you use our website in order to improve your experience. If you do not want your behaviour to be tracked please opt out below.

Privacy Policy