Data & Technology Talent Programma bij De Nederlandsche Bank

Beschrijving

DNB Data & Technology Talent Programma

Als Talent ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van development, data en security. Met state-of-the-art-tools en -technieken werk je samen met andere talenten en vakspecialisten aan verschillende innovaties bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Ook heeft DNB ruim 600 ton goud in de kluis én tientallen terabytes aan data: ons nieuwe goud. Dit goud moet zorgvuldig worden gedolven en daar kom jij in beeld. Als Talent ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van development, data en security. Met state-of-the-art-tools en -technieken werk je samen met andere talenten en vakspecialisten aan verschillende innovaties en je werkt op een Agile-werkwijze.

Zo doe je dat als Talent bij DNB

Als Talent van het Data & Technology talent programma wissel je, gedurende twee jaar, drie keer van functie en plek. Hierdoor leer je de verschillende IT-aspecten en de toepassingsmogelijkheden ervan binnen DNB kennen. Ook volg je trainingen gericht op technische verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het DNB Data & Technology Talent Programma. Je wordt intensief begeleid en je krijgt alle handvatten aangereikt om jouw carrière in IT een vliegende start te geven.

Wat ga je precies doen?

 • Je wordt betrokken bij de vele innovaties binnen de financiële sector. Denk aan onderzoek naar virtuele valuta (bitcoins), blockchaintechnologie en een 24/7 stabiel en veilig giraal betalingsverkeer.
 • Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van betrouwbare gegevensstromen van duizenden rapportages van financiële instellingen.
 • Je werkt met SaaS, PaaS, IaaS en allerhande hybridevormen. Immers, maatwerkapplicaties maken plaats voor Cloud toepassingen waarbij per transactie wordt betaald.

Om even je gedachten te verzetten ga je met collega’s een potje tafelvoetballen of je gaat naar de fitnessruimte om een les yoga te volgen. Een espresso of verse muntthee drinken bij de koffiebar is ook een optie, of je kunt het Innovatielab bezoeken. Daar is een aantal collega’s robot Pepper aan het programmeren. Je kunt meteen aanhaken om testen uit te voeren!

Hier doe je dat

Bij DNB werken we aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Wij zijn de centrale bank van Nederland en houden toezicht op de financiële sector. Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet, is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen. Als Talent ben je gedurende twee jaar werkzaam bij verschillende afdelingen binnen de divisies ICT en Statistiek. De afdeling ICT Monetair zou een optie kunnen zijn. Zij richten zich op het handhaven van een robuuste, betrouwbare, veilige dienstverlening van het betalingsverkeer (giraal en chartaal), reservebeheer en uitvoer van tenderoperaties. En wat dacht je van de afdeling Security Operations? Zij zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de ICT-infrastructuur van DNB voor cyberaanvallen, en de uitgifte en het beheer van autorisaties. Of de afdeling Statistiek, waar gegevens worden verzamelt en verwerkt van financiële instellingen en bedrijven. Deze gegevens vormen de input voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit.

Dit breng je mee

h> Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij een echte teamspeler bent die duidelijk communiceert. Collega’s vinden het prettig om met jou samen te werken en hebben het gevoel dat ze op je kunnen bouwen. Je bent digitaal wendbaar, creatief, initiërend en resultaatgericht. Je wilt je graag ontwikkelen en ziet het als onderdeel van je vak om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-(bèta)studie in de richting van bijvoorbeeld Computer Science, Mathematics, Business IT & Management, Econometrics.
 • Je hebt duidelijke affiniteit met technology en data.
 • Je hebt naast je studie (werk)ervaring opgedaan door stages (in Nederland of daarbuiten), vrijwilligerswerk of je hebt aan (top)sport gedaan.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een contract voor de duur van 2 jaar, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting. De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een Agile manier doen.

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB

Wil jij als Talent werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature hier! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 28 februari 2019 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Mariska Debrichy (recruiter) via 06 3102 8499 / m.debrichy@dnb.nl. We vertellen je graag meer over wat werken bij DNB zo uniek maakt! Het selectieproces ziet er als volgt uit:

Stap 1 - Jouw sollicitatie
Stap 2 – E-assessment
Stap 3 – Selectiedag op 20 maart met gesprekken en workshops
Stap 4 – Arbeidsvoorwaardengesprek
Stap 5 – Je start per 1 mei 2019 als Talent bij DNB

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.