Meewerkstage toezicht financieel economische criminaliteit bij De Nederlandsche Bank

Contact

Beschrijving

Welke risico’s lopen financiële instellingen op het gebied van witwassen, terrorismefinanciering en andere financiële economische criminaliteit? En hoe kan DNB hier in haar toezicht het best op inspelen? Deze stage binnen de afdeling Expertisecentrum Integriteitsstrategie (ECIS) geeft je een breed beeld van de belangrijkste integriteitsrisico’s binnen de financiële sector, met een focus op crypto’s.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

De bevoegdheden van DNB voor wat betreft het integriteitstoezicht, worden deels ontleend aan de Wet ter voorkoming van witwassen en de financiering van terrorisme (Wwft). Met de implementatie van de herziene vierde anti-witwasrichtlijn wordt deze wet aangepast en krijgt DNB Wwft toezichtbevoegdheden ten aanzien twee type aanbieders van crypto-diensten: custodian wallet providers en exchanges. Het team binnen de afdeling ECIS waarvoor je werkzaam zult worden coördineert deze voorbereidingen. Wat ga je precies doen?

Wat ga je precies doen?

  • Het meeschrijven aan op te stellen guidance of andere communicaties voor de sector.
  • Het organiseren van expert bijeenkomsten met publieke en private partners.
  • Het analyseren van integriteitsrisico’s ten aanzien van crypto’s.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 25 september een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Bezoek onze website hier.
Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.