Meewerkstage dataspecialist financiële sector bij De Nederlandsche Bank

Beschrijving

Meewerkstage dataspecialist financiële sector

Zit je in de laatste fase van je studie en heb je affiniteit met data? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Een meewerkstage bij de divisie Statistiek (STAT) biedt jou de unieke mogelijkheid om te werken met een rijke dataverzameling over bijvoorbeeld FDI, effecten, betalingsbalans, derivaten en financiële sectoren. Statistiek volop in beweging, dit geeft je de kans om samen met IT-specialisten en data-architecten te werken aan de bouw van een nieuw dataplatform.

De meewerkstage

Gedurende enkele maanden verricht je werkzaamheden binnen de afdeling Betalingsbalans en Effectenstatistiek (BBES). De werkzaamheden beslaan een breed scala aan instellingen. Je wordt hierbij begeleid door directe collega's uit het team. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Analyseren van data (met name effecten, betalingsbalans en FDI) en toetsen op kwaliteit.
  • Uitwerken van nieuwe ramingsmethoden en –technieken.
  • Meedenken over de bouw van een nieuw dataplatform en eventueel het programmeren van eenvoudige ramingsmodellen in R.

In overleg zijn de werkzaamheden aan te passen op jouw persoonlijke interesses en zijn er mogelijkheden een scriptie te schrijven op basis van data van DNB.

Wie zoeken wij?

  • Je bent enthousiast, analytisch sterk en met affiniteit met data. Je bent leergierig en pakt snel nieuwe werkzaamheden op.
  • Je bent een wo-student in de eindfase van je bachelor of master economie, econometrie, wiskunde of andere kwantitatief georiënteerde studie.
  • Je bent handig met Excel en R en bent in staat kwantitatieve materie snel te doorgronden.

Divisieprofiel

De divisie Statistiek is verantwoordelijk voor de uitvoering van de wettelijke statistiektaak van De Nederlandsche Bank. Die statistiektaak is een taak waar het grote publiek niet direct aan denkt bij een centrale bank. Toch zijn betrouwbare statistieken onmisbaar bij het waarborgen van financiële stabiliteit, de belangrijkste doelstelling van DNB.

Statistiek bestaat uit vijf statistiekafdelingen, een Data Service Centre en een Business Intelligence Competency Centre. Binnen Statistiek staat teamwork voorop en heerst een informele sfeer. Er zijn vele mogelijkheden om samen te werken met ervaren collega's. De lijnen zijn kort; collega’s lopen geregeld bij elkaar en bij hun manager binnen.

Bijzonderheden

Je bent beschikbaar voor een stage van minimaal drie en maximaal zes maanden (de exacte stageperiode is in overleg), voor twee of meerdere dagen in de week. De startdatum van deze stage is flexibel. Pas jij in dit geschetste profiel? Dan bieden wij jou de kans een brede en relevante stage-ervaring toe te voegen aan jouw CV. Een stagevergoeding is beschikbaar.

Stageverzoek indienen

Als sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief, een CV en relevante cijferlijsten via onze website: https://www.dnb.nl/werken-bij/stages/dnb379520.jsp