Meewerkstage/afstudeerstage financiële risico’s verzekeraars bij De Nederlandsche Bank

Beschrijving

Meewerk- of afstudeerstage financiële risico’s verzekeraars

Zoek je een stage waarin je impact kan hebben op een gezonde en stabiele verzekeringssector? Zit jij in de laatste fase van je studie en heb je affiniteit met kwantitatieve materie en financiële risico’s? Dan zijn we op zoek naar jou! Tijdens deze stage krijg je een goed beeld van verzekeren en de financiële risico’s die daarmee gepaard gaan. Binnen de afdeling is per direct ruimte voor een afstudeerstagiair!

Wat ga je precies doen?

Je gaat onder begeleiding van een ervaren toezichthouder aan de slag bij het Expertisecentrum Kapitaal & Actuariaat (ECK&A). Deze afdeling valt onder de divisie Toezicht Verzekeraars, verantwoordelijk voor het toezicht op alle nationale en internationale verzekeraars actief in Nederland. Je werkt regelmatig samen met experts van Toezicht Pensioenfondsen en Toezicht Beleid en collega toezichthouders.

Je werkzaamheden kunnen bestaan uit:

 • Het beoordelen van modellen die worden gebruikt om de kapitaalpositie vast te stellen.
 • Het in kaart brengen van de financiële risico’s waaraan verzekeraars blootstaan.
 • Het uitvoeren van sector brede analyses op een specifiek risico, zoals renterisico of sterfterisico.
 • Het opbouwen van analyse tools en dashboards, ter ondersteuning van toezichthouders.
 • Het uitvoeren van sector brede econometrische analyses op een specifiek risico, zoals verzekeringstechnisch risico.

Deze werkzaamheden geven je een breed beeld van het toezicht en de verzekeringssector en je zult zeker meer dan eens de diepte in gaan bij complexere vraagstukken. In overleg zijn de werkzaamheden aan te passen op jouw persoonlijke interesses. Ook kan de stage gecombineerd worden met een scriptie.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast, analytisch sterk en je schriftelijke en mondeling vaardigheden zijn goed. Door jouw affiniteit met onderzoeken, “hands-on” mentaliteit en leergierigheid pik je zaken snel op.

 • Je bent een wo-student in de eindfase van je master econometrie, actuariaat of andere kwantitatief georiënteerde studie.
 • Je bent handig met data(analyses) en in staat kwantitatieve materie snel te doorgronden.
 • Kennis van de verzekeringssector is een pre, maar absoluut geen must. Nieuwsgierigheid naar de sector is wel belangrijk!
 • Je bent beschikbaar voor een stage van 3 tot 6 maanden, bij voorkeur 36 uur per week. De startdatum van de stage is flexibel.

Hier doe je dat

Binnen de afdeling ECK&A staat teamwork hoog in het vaandel en je collega’s zijn altijd bereid jou nieuwe dingen te leren. ECK&A is verantwoordelijk voor de beoordeling van onder meer de solvabiliteit, de financiële opzet en het risicomanagement van instellingen. Zo is de afdeling betrokken bij waarderingsvraagstukken, de beoordeling van de kapitaalspositie en het kapitaalsbeleid van verzekeraars en de beoordeling van interne modellen voor Solvency II. ECK&A bestaat uit een betrokken en enthousiast team van kwantitatieve specialisten, waarvan het merendeel een actuariële of risk management achtergrond heeft.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert.

 • Een stagevergoeding van € 460,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is.

Meer informatie

Geert Dozeman, toezichthouder ECK&A, 06 310 28767, g.dozeman@dnb.nl (meewerkstage).
Myrthe Soer, toezichthouder ECK&A, 06 542 83575, m.g.c.soer@dnb.nl (afstudeerstage).

Stageverzoek indienen

Als sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief, een cv en relevante cijferlijsten via het sollicitatieformulier op onze website.
Kijk voor meer informatie op onze website.