Lunchlezing Achmea - Machine learning: op zoek naar signalen in je data

 • 17
  mrt.

  UPDATE: DUE TO THE CORONA VIRUS, THIS LUNCH LECTURE IS CANCELED

  Dear members, unfortunately this lunchlecture is in Dutch.

  Of je nu boodschappen doet, Netflix kijkt, een productvergelijking doet op Independer of met Google Maps naar een bestemming rijdt: het maakt bijna niet meer uit wat je doet of je laat data achter. En met die data wordt van alles gedaan, waarbij vaak de nadruk ligt op het voorspellen van gedrag. Zeker ook binnen de financiële branche.

  Machine learning is aan een opmars binnen de financiële dienstverlening bezig. Sterker: het summum van machine learning zien we in onze branche, in de beleggerswereld om precies te zijn. Grote beleggingsbeslissingen worden vaak niet meer genomen door mensen, maar door razendsnelle computers die alle beschikbare data continu combineren tot een ‘koop’ / ‘verkoop’ beslissing. Maar het kan ook veel laagdrempeliger ingezet worden. Credit checks bij het aanvragen van creditcards gaan voor het leeuwendeel geautomatiseerd, op basis van de achtergrondvariabelen van de aanvrager. Fraude-detectie bij schadeclaims wordt bij verzekeraars ondersteund door machine learning modellen die de waarschijnlijkheid van fraude per claim kunnen bepalen. Next Best Action modellen ondersteunen besluiten over de wijze en het moment van klantbenadering.

  Ook binnen Interpolis gebruiken we machine learning om van alles te voorspellen, van klantgedrag tot schades. Een aansprekend voorbeeld hiervan is de InbraakBarometer in de Interpolis SlimThuis app, die in 2019 meerdere keren in de media is geweest. In onze workshop nemen we je mee in de werking van deze Barometer en hoe deze tot stand is gekomen.

  Start
  dinsdag 17 maart 2020 12:40
  Einde
  dinsdag 17 maart 2020 13:20
  Locatie
  Luna 1.050
  Inschrijven voor
  dinsdag 10 maart 2020 23:59
  Kosten
  Gratis
  Google Calendar

Please contact Corporate Communication and Contact Committee or the board (cib@gewis.nl) with any questions, concerns or if you are unable to attend after the deadline for unsubscribing has passed. Have fun!

Huidige inschrijvingen

Naam
Het aantal ingeschreven leden is momenteel 36.
Login om de lijst met deelnemers te bekijken.